UKULELEM ELİMDE TÜRKÜM DİLİMDE

Ukulelem Elimde Türküm Dilimde e-Twinning projesi okulumuz 4/A sınıfında büyük bir coşkuyla uygulanmaya başlamıştır. Müzik eğitiminin, çocuk gelişiminde olumlu ve doğrudan etkisinin olmasıyla, duygusal zekâ, kişisel gelişim, hayal gücü, yoğunlaşma gibi çocuğun gelişiminde ve birey olma sürecinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle okul öncesi dönemde (4-6 yaş grubu) verilen müzik eğitimi, çocuklara bazı kavramların ve değerlerin kazandırılmasında oldukça etken bir yoldur. Müziğin çocuk gelişiminde birçok alanda (sosyal, kültürel, duygusal. v.b.) fayda sağladığı görülmekte ve bütün olarak özellikle çocuğun zekâsında fark edilir biçimde gelişim sağladığı ortaya çıkmaktadır. Bu proje ile 4- 6 yaş aralığındaki okul öncesi öğrencilerine ukulele çalma becerisi kazandırılması aynı zamanda ukulele ile türküler öğretilerek milli değerlerin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.

29.03.2022 307